Siirry sisältöön
Kultainen oksa

WordPress-verkkosivustot

Näyttävät verkkosivustot alkaen 1290 € (+ sis. alv 24%)

Hyvin toteutetut sivut tekevät sisältöjesi julkaisemisen helpoksi ja tehokkaaksi sekä edulliseksi keinoksi olla tehokkaasti läsnä verkossa. Hyvät sivut maksavat itsensä takaisin nopeasti, siksi niihin kannattaa panostaa. WordPress on joustava, edullinen ja turvallinen tapa toteuttaa näyttävä sivusto.

Suunnittelu ja graafinen ulkoasu

Verkkokurssisivustoprojekti alkaa aina suunnitteluvaiheella. Sivuston tavoitteista ja toiveista keskustellaan jo tarjouspyyntövaiheessa, jotta on varmaa, että olen oikea tekijä sivustollesi. Ennen työn aloittamista pidetään 1-1,5 tunnin Zoom-palaveri, jossa käydään läpi viestinnälliset tarpeenne, graafiset toiveenne sekä sivuston rakenne ja toiminnallisuudet. Myös sivuston rakenteesta ja sisällöistä jutellaan sekä sovitaan aikataulu toteutukselle.

Yksityiskohtaisempi suunnittelu etenee rinta rinnan rakentamisen kanssa, joten konkreettiseen sivuston rakentamiseen edetään nopeasti työn alettua ja materiaalien ollessa valmiit. Saat sivustollesi uniikin ulkoasun. Paras graafinen materiaali sivuilla on oma kuvamateriaalisi, mutta tarvittaessa etsitään yhtenäinen kuvitus kuvapankkeja käyttäen. Jos teetät sivuston ulkoasusuunnitelman omalla graafikollasi, tämä ei valitettavasti vaikuta hintaan, koska ulkosasusuunnitelman sovittaminen sivupohjiin on työmäärältään samanlainen kuin itse suunnitellen.

Saat arvioitavaksesi sivustosta yhden version, jota jatkotyöstetään enintään kahden korjauskierroksen verran. Tässä vaiheessa ulkoasua voi muokkailla vielä paljonkin.

Sivuston tekninen rakentaminen

Hintaan sisältyy sivuston tekninen rakentaminen ohjelmien asentamisesta niiden konfigurointiin ja räätälöintiin kunkin sivuston tarpeisiin. Sivuston rakentamisessa käytän ammattimaista Beaver Builder- tai Elementor-rakennusohjelmaa (ns. page builder), joka myös jää sivuston omistajalle helppokäyttöiseksi sivuston editointiohjelmaksi ilmaiseksi. En käytä valmisteemoja enkä rakenna sivustoja niiden kanssa (esim. Avada-teemalla) enkä käytä edellä mainittujen lisäksi muita page buildereitä (esim. Divi, WP Bakery), syynä näiden teemojen ja ohjelmien kankeus, rajoittavuus ja tekninen luotettavuus.

Sivusto asennetaan haluamallesi palvelimelle.

Sivustolle asennetaan tarvittavat optimointi-, turvallisuus- ja varmuuskopiointiohjelmat, jotta sivusto toimii hyvin ja nopeasti, löytyy verkosta ja pysyy turvallisena.

Sivuston käyttöönoton yhteydessä sivustolle asennetaan Google Analytics ja varmistetaan, että sivusto indeksoituu hakukoneisiin ongelmitta.

 

Sisältöjen suunnittelu, muokkaus ja syöttäminen

Lähtöhintaan sisältyy sivuston sisältöjen syöttäminen ja kevyt muokkaaminen siten, että sisällöt asettuvat sivustolle sujuvasti. Asiakkaan tulee kuitenkin itse kirjoittaa sivuston sisällöt, mutta annan vinkkejä laadukkaan, hakukoneoptimoidun sisällön luomiseen alun suunnittelupalaverissa. Jos haluat sivustorakenteen ja tekstien kanssa syvällisempää apua, kannattaa kääntyä copywriting-palvelujen puoleen, hyvästä tekstiammattilaisesta on aina iso ilo.

Sivut rakennetaan kevyesti hakukoneoptimoiden. Hintaan sisältyy myös kuvien käsitteleminen sivustoa varten.

Projektia varten luodaan yhteinen jaettu kansio (esim. Google Drive), jonne voit asiakkaana lisätä sivustolle tulevat sisällöt.

WordPressin käyttöönotto, ohjeet ja ylläpitopalvelu

Sivuston avaamisen jälkeen saat ylläpitoa varten myös ohjeistuksen ja autan sinua pääsemään sinuiksi sivustosi kanssa. Tarvittaessa pidetään päivityksestä Zoom-palaveri. Jos tarvetta on koulutustilaisuudelle, veloitan siitä erikseen.

Sivustoasiakkailleni suosittelen lämpimästi ylläpitoasiakkuutta (tarkasta voimassaoleva hinta hinnastosta). Ylläpito sisältää säännölliset ohjelmistopäivitykset, teknisen tuen, turvallisuuden seurannan sekä tarvittaessa webhotellin ja sähköpostit sivustolle.

Ylläpitojaksot laskutetaan 6 kuukauden jaksoissa etukäteen (touko- ja marraskuussa, sivuston avaamisen yhteydessä siirtymäjaksolta). Ylläpidon irtisanomisaika on asiakkaan puolelta 1 kuukausi.

Jos ylläpitoa ei oteta, asiakas vastaa itse palvelimesta ja muista kustannuksista sekä sivuston teknisestä ylläpidosta ja turvallisuudesta.

Miten kauan sivuston valmistumiseen kuluu?

Toimiva verkkosivusto tulee suunnitella huolella ja sen aktiiviseen tekovaiheeseen on hyvä varata aikaa 2-6 viikkoa, koko sivuston rakentamiseen alusta loppuun max. 2 kuukautta (sisältöjen luominen ja itse sivuston rakentaminen). Normaalisti pienikin sivusto valmistuu 2-3 viikossa riippuen käytettävissä olevasta ajasta ja materiaaleista. Joskus sivusto voi syntyä salamavauhtiakin, jos materiaalit ovat valmiit ja toiveet kirkkaina. Rakennusvaihe aikataulutetaan ja projektille asetetaan aina selkeät deadlinet.

Esimerkki aikataulusta:

Viikko 1: Zoom-suunnittelupalaveri
Viikko 1-3: asiakas tuottaa sisällöt sivustolle sovitun mukaisesti
Viikko 4-6: rakennusvaihe alkaa, sivustosta rakennetaan ensimmäinen versio kommentoitavaksi, jota työstetään ulkoasulta ja sisällöiltään eteenpäin ja valmiiksi. Tämän vaiheen kesto vaihtelee sisältöjen valmistumisesta sekä siitä kuinka nopeasti päästään työntuloksesta yhteisymmärrykseen.
Viikko 6: Sivusto avataan yleisölle ja viestintä voi alkaa!

Näkymä WordPress-sivustosta
WordPress-sivustosta saa pienellä vaivalla näyttävän ja juuri sinun itsesi tai organisaatiosi näköisen. Grroom on pääkaupunkiseudulla toimiva koira- ja kissatrimmaamo, jonka pirteä kuvitus ja väritys innoittivat melko iloisen sivuston rakentamiseen.
Maija Hänninen

Itse en olisi saanut mitään aikaiseksi ja oli mukavaa, kun ACQUA oli vähän niin kuin out of-the-box katselija tässä hommassa. Me ei oltaisi itse saatu näin hauskaa lopputulosta!!

Maija Hänninen
Koirien trimmauskuningatar
trimmauspalvelu.fi

Räätälöidyt verkkosivustot alkaen 1290 €

Maksa korottomasti 2-4 erässä! Hinta sis. alv 24%.

Vieritä ylös