Siirry sisältöön
ACQUA | WordPress, LearnDash, WooCommerce

Näyttääkö Facebook verkkosivustasi vanhentuneita tietoja?

Näyttääkö Facebook verkkosivustasi vanhentuneita tietoja?

Näyttääkö Facebook verkkosivustasi vanhentuneita tietoja kun olet jakanut sen omalle tai yrityksesi sivulle? Tai huomaatko jakaessasi, että sivun vanha kuva ja lyhyt metakuvaus sitkeästi roikkuvat mukana vaikka olet tehnyt niihin muutoksia? Eikä auta vaikka kuinka monta kertaa yrittäisit tehdä jaon uudelleen?

Tuttu tilanne. Kokemasi vastoinkäyminen johtuu siitä, että Facebook pitääkseen itsensä nopeana ja tehokkaana taltioi muistiinsa hyvin sitkeästi ensimmäisen jakokerran sisällön. Saat korjattua tiedot vain pakottamalla Facebookin hakemaan uudelleen tiedot jakamastasi sivusta. Tämä onnistuu Facebookin Sharing Debuggerilla, jonka löydät täältä:

https://developers.facebook.com/tools/debug/

Liitä jakamasi sivun osoite Debug-riville ja klikkaa Debug-painiketta. Jos alla olevassa kentässä edelleenkin kuitenkin näkyy vanha sisältö, klikkaa Scrape-painiketta. Joskus joudut klikkaamaan Scrapea useamman kerran ennen kuin ajantasalla olevat tiedot tulevat esille. Kun näkymä näyttää oikealta, voit jakaa sivustosi oikeilla tiedoilla.

Joskus syy voi kuitenkin olla myös itse sivustolla. Jos käytät Yoast SEO -pluginia hakukoneoptimoinnin tukena, olet ehkä lisännyt Facebookia varten eri kuvan ja kuvauksen artikkelin tai sivun Sosiaalinen media -välilehdellä. Käy kurkkaamassa mitä siellä on ja tee tarvittavat muutokset tai poista tiedot kokonaan, jolloin Facebook poimii samat tiedot kuin ne jotka olet antanut hakukoneille.

Toivottavasti tästä oli apua pulmaasi!

Avainsanat:

Vieritä ylös